Kön: Hanhund
Född: 2016 februari
Mankhöjd: 45 cm
Jourhem: Örebro

Det är mycket vanligt att finna valpar dumpade lite varstans i städer och vid vägar. Codiac och hans syster Cayenne hittades också tillsammans intill en mycket trafikerad väg. Lyckligtvis kom en hundvän till deras undsättning, vilket var tur det då de inte haft en chans att överleva på egen hand. Både valparna har alltså fått växa upp bland hägnets andra unga hundar och är nu redo att börja sina egna liv i Sverige.

Vi har fått följa dem sedan dagen de lämnades in på hägnet. Hoppet var dock alltid att de skulle få hem i Spanien, men ännu finns syskonparet kvar för adoption och nu vill vi inte att de ska behöva vänta längre…

Som många hundar som växer upp i hägnet är Codiac lite försiktig och tillbakadragen när vi träffas första gången. Han nosar lite blygt och föredrar att studera oss på håll eller leka med de andra hundarna. Vid nästa besök känner han igen oss och vet att vi är snälla och har något gott i fickan. De mest intensiva lekarna har börjat avta och nu fördrar han volontärernas sällskap under den tid de finns i närheten.

Vi söker nu får vår rare Codiacs räkning ett lugnt och förstående hem där man ger honom den tid som krävs för att han ska våga börja ta för sig.

Videoklipp på Cadiac – valp
Videoklipp på Cadiac – i koppel