Cova

Kön: Tik
Född: 2014 feb
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Jourhem Göteborg

Status: Adopterad
Kategori: Speciella

Beskrivning

Vår älskade Cova är en familjehund som älskar livet. Hon njuter av att vara hemma och mysa och vara nära sin familj, men älskar också promenader, lek och är alltid på hugget samt framåt och glad. Hon är nyfiken och med på det mesta, samt gudasnäll. Hon har dock ett problem… hon har en matfixering och hennes blivande familj måste veta och förstå hur de ska “jobba” med detta problem och ingenting får någonsin lämnas framme eller uppe på bord dit hon lätt kan nå eftersom hon då kan svälja föda som är direkt farlig för henne.

Cova är rumsren men är dock en mycket mjuk och känslig hund som reagerar starkt på mänskliga känsloyttringar som gräl med höga röster och ilska, hon blir då stressad och kan kissa och bajsa inomhus. Annars säger hon till oss när hon behöver gå ut.

Covas nya hem kommer att väljas med omsorg med tanke på hennes känsliga natur och behov. Hon behöver regelbunden pälsvård i form av borstning och klippning, vilket hon inte alltid uppskattar, men ändå accepterar. Kloklippning är inget problem alls. Hon tycker inte om att vara ensam hemma, men klarar ändå¨några timmar själv. Cova skulle nog föredra att bo som ensamhund men har inga problem med andra hundar mer än att hon känner sig lite stressad vid för mycket “stök”.

Hon har EU-pass, är kastrerad och försäkrad i IF och nyligen omvaccinerad. Cova har fästingskydd med Frontline.