Kön: Hanhund
Född: 2017 februari
Mankhöjd: 48 cm (växer ännu)
Hundhem: Jourhem

Vår spanska medarbetare Laura arbetar på en skola på vardagarna när hon inte ägnar sig åt hundräddning, vilket annars tar all hennes tid. En dag kom en elev i sällskap med sin mamma och två små valpar som traskade efter dem hack i häl. Mamman berättade att valparna slagit följe med dem och hon visste inte alls vad hon nu skulle göra med dem…kunde Laura kanske hjälpa?

Laura fick snabbt hämta sin bil och lämna jobbet lite tidigare eftersom valparna behövde komma till en veterinär för undersökning. Trots efterforskningar kunde man inte hitta deras ägare och troligen var det alltså med avsikt som de hade blivit “dumpade” på gatan.

Idag bor Dixon och hans bror tillsammans hos hennes grannar där de får leka tillsammans med deras två mindre hundar. Även Laura tar dit hennes lite större hundar ibland som de också glatt leker med på valpars vis. Deras blivande ägare bör ändå känna till att dessa vackra hundar bor lantligt och är inte särskilt vana vid städer eller annan stökigare miljö. Bilåkning är de inte heller vana vid så det behöver kanske också tränas genom små kortare turer till en början.

Videoklipp på Dixon
Videoklipp på Dixon
Videoklipp på Dixon