Kön: Hanhund
Född: 2018 mars
Mankhöjd: 61 cm
Jourhem utanför Lund

Diego är reserverad

Uppdatering från jourhemmet i mars
Dollar eller Diego, som han hette i Spanien och lyssnar till, är en underbar hund som behöver en säker, lugn och tydlig ägare som aldrig höjer rösten. Han behöver aktivering både fysiskt och mentalt med spårning, bruksträning eller dyligt då han annars lätt kan bli uttråkad. Diego visar också tydliga vallningsinstinkter men vågar ännu inte riktigt släppa honom lös förrän vi lärt känna varandra bättre. Han gillar närhet och kel och söker hela tiden ögonkontakt så han är verkligen en fin träningskompis för rätt ägare.

Tidigare info
Dollar och hans syskon hittades övergivna på en åker när de var runt fem månader gamla. De är alla sociala med människor så man förstod att de en gång i tiden tillhört en familj. Syskonen fick bo i jourhem tills de var stora nog att flytta in på hägnet.

Han är en mycket kontaktsökande och kärleksfull kille som gladeligen delar ut pussar. Om man sätter sig ner så tar han det som en invit för kel och gos och är snabbt framme i famnen.Dollar är vackert tecknad i svart och vitt och utmärker sig med sin vita krage och strimma på nosen.

Då han är ung och formbar så söker vi ett aktivt hem till honom som har tid att fostra en unghund. Han är lättlärd eftersom han visar nyfikenhet och är uppmärksam på oss människor.

Videoklipp på Dollar
Videoklipp på Dollar