Kön: Tik
Född: 2012 december
Mankhöjd: 60 cm, 25 kg
Jourhem i Mellerud

Uppdatering från jourhemmet i april
Dona är en underbar hund med mycket energi, det märks inte alls att hon har några år på nacken! Men hon gillar att koppla av och vila nästan lika mycket som hon gillar att jaga kaniner!

Hon älskar människor och vill hälsa/nosa på alla vi går förbi, men andra hundar är rätt ointressant och hon bryr sig inte ens om att de ibland skäller på henne. Dona är extremt nyfiken på allt och när hon precis kommit från Spanien så var hon utsvulten på dofter efter lång tid på hundhemmet och var tvungen att lukta på ALLT! Nu är hon lugnare men minst lika nyfiken och glad. Hon är verkligen en superfin hund som hade fungerat bra i nästintill vilket hem som helst, kanske hon trivs bäst i ett hem med mycket människor som kan ge henne massor av kärlek, men hon trivs med bara mig också!

Tidigare info om Dona
Dona har bott på hägnet hela sitt liv men är trots det en positiv tjej som älskar närhet. Hon har fått följa med vår medarbetare och hägnets volontär Miguel hem under några dagar för att vi skulle få en uppfattning om hur hon agerar i olika miljöer. Hon klarar att åka bil och hiss utan problem och bryr sig inte om trafiken eller stöket i stan under promenaderna.

Hon är bästa vän med Miguels egen hund vid namn Carla som också är med på videona. Carla är en vänlig och stabil rottweiler som är Donas trygghet och de har väldigt roligt ihop.

Hon älskar verkligen människor och är en smart hund. Står vi upp så hittar hon alltid något att hoppa upp på för att komma i lagom höjd för att bli kliad. Donna är aktiv utan att vara energisk och kan säkerligen lämpa sig för diverse olika bruksgrenar eller briljera i sitt hem med vardagslydnad. Långa promenader och spännande mentala utmaningar gillar hon.

Vi hoppas att någon vill öppna sitt hem för denna ståtliga tjej!

Videoklipp på Dona – i Sverige

Videoklipp på Dona
Videoklipp på Dona
Videoklipp på Dona
Videoklipp på Dona

Videoklipp på Dona – i bil 1
Videoklipp på Dona – i bil 2
Videoklipp på Dona – i bil 3

Videoklipp på Dona – i city 1
Videoklipp på Dona – i city 2
Videoklipp på Dona – i city 3

Videoklipp på Dona – i ett hem 1
Videoklipp på Dona – i ett hem 2
Videoklipp på Dona – i ett hem 3

Videoklipp på Dona – i hiss
Videoklipp på Dona – i koppel
Videoklipp på Dona
Videoklipp på Dona
Videoklippå Dona – med barn