Kön: Tik
Född: 2018 april
Mankhöjd: 49 cm
Hundhem: Las Torres

Eleonora är en tik av rasen bracco, som ursprungligen används vid jakt. Hon blev dumpad ihop med sin bror av sin ägare på en plantskola och personalen där ringde efter hjälp med att få bort hundarna. De hamnade på hägnet där hon nu bor, brodern blev adopterad av en volontär i Spanien.

Hon är en aktiv hund som behöver mycket motion och behöver även träna på att gå bättre i koppel. För att vara relativt liten så är hon rejält stark.

Bracco kan bli bra familjehundar om de får tillräckligt med passande uppgifter. Vanliga promenader räcker inte utan hon vill vandra länge i terräng och gärna följa med på löprundan. Rasen är en stående fågelhund och gillar man att träna spår så blir hon säkert väldigt lycklig. Om hon någonsin varit tilltänkt till jakt vet man inte då hon var såpass ung när hon kom till hägnet men vi utgår från att hon ärvt rasens egenskaper.

Hon passar även bra till agility och parkour om man vill ha lite högre tempo.

Med hundar fungerar hon bra och hon älskar människor och att leka. Hon delar gärna bollen med sina kompisar och visar inga tendenser att vilja vakta.

Videoklipp på Eleonora
Videoklipp på Eleonora