Kön: Tik
Född: 2016 aug
Mankhöjd: ca 40cm
Hundhem: Elins Hundhjälp/ Odensbacken

Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Elisia ingår i ett projekt där Amigos Mios och Elins Hundhjälp har ett samarbete, läs mer här: Projekt-Ellen

Detta har hänt sedan Elisia kom
Elisia var en mycket rädd och osäker hund och vi har faktiskt inte gjort speciellt mycket för att komma dit vi är idag utan mest ignorerat henne och gett henne tid att själv komma fram ut sitt skal… så här ser det ut idag:

Hon är ännu en vaksam men nyfiken individ, närkontakt är inte ännu aktuellt men hon är mer än gärna i vår närhet.

När vi får gester sitter hon ofta i samma rum, med ett vakande öga på besökarna. Hon försöker inte längre fly från mötande människor och bilar ute på promenaderna, höga ljud både inne och ute stör henne inte längre.
Somliga cyklister och barnvagnar kan fortfarande vara lite skrämmande att möta ute.

Hon hänger alltid med de andra hundarna när aktivitet erbjuds, hon har också börjat leka och integrera mer med alla hundar här hemma. Elisia äter bra och hantering som bad, klippa pälsen, klippa klorna går också bra, men kunde hon själv få välja att undvika det så skulle hon nog helst göra det.

Hon kommer oftast på inkallning och hon låter sig idag mer än gärna kopplas om det vankas promenad. Hon går att lämna ensam kortare stunder, varje morgon när man kliver upp möter man alltid en glad och sprallig hund som gärna gör små tjuvhopp och nyper tag i tröjan när man vänder ryggen till.