Kön: Tik
Född: 2017 mars
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Skara

Status: I Sverige
Kategori: Stora

Beskrivning

Elsa är en privat omplacering och kommunikation och samtal om kostnader sker med familjen

Varm, snäll och lugn hund. Försiktig med nya människor vid första mötet, men väldigt tillgiven och kärvänlig. Snäll mot andra hundar och barn, väldigt pålitlig i dessa möten! Katter likaså, men de är roliga att jaga om de busar… Mindre barn och katter, samt hennes syster finns i hemmet.

Elsa är en väldigt älskvärd och lätt hund att ha, MEN, hon behöver mycket stimulans och kan bli lite orolig i vissa situationer. Hon har ett fantastiskt luktsinne, något som verkligen är utmärkande. Det finns inga dofter som undgår Elsas nos!

Vi blev jourhem till Elsa genom Amigos Mios, och då vi har hennes syster, kände vi att det var värt att ge henne en chans att vara hennes föralltidhem. Och det kommer vi att fortsätta att vara om inte vi hittar ett som som kan erbjuda Elsa det hon inte har här.

*Även då hon i mångt och mycket är en lugn hund, så har hon en rastlöshet inom sig. Hon är inte nöjd med att vara sällskapshund och få gos och kärlek, lek osv…. Hon visar helt klart att hon är understimulerad hos oss. Detta visar sig genom att hon gärna hittar på ofog, särskilt när hon blir ensam hemma, vilket är något man måste jobba med. Exempelvis hoppar hon upp på bordet och tar ljuslyktor och äter upp stearinet, river ur papperskorgar, knycker mat på bänkar, öppnar dörrar osv. Detta bottnar även möjligen i en stress när hon blir ensam hemma, men också i hennes understimulans.

Hon blir väldigt “sårad” om man blir irriterad eller arg på henne. Då går hon och lägger sig och “tjurar” en lång stund, som om hon vore väldigt förnärmad.

Hon går bra i koppel, men då hon gärna spårar så kan hon upplevas som svår att hålla kontakt med under tiden. Detta är dessvärre brist på träning.

Hon älskar bollar! Duktig hoppare och även då hundarna här hemma har en “rastgård” att springa i, är det alltid det som är bortanför stängslet som lockar Elsa. Hon känner förmodligen för goda dofter att undersöka.

Hon är även “larmhund” så hon skäller gärna om hon ser bilar, folk, kor, katter, skator osv utanför, tystnar dock om man uppmärksammar henne.

Något som är speciellt för Elsa är att hon ylar när hon blir glad. Väldigt charmigt.

Jag har väldigt svårt att se Elsa mitt i en livlig stad, då denna puls stressar henne, men med rätt engagemang och trygg ledare kan detta naturligtvis fungera. Men förhoppningen är att hon kan få bo utanför stan, med skogen runt knuten, som hon är van vid.

Elsa är älskad och har ett tryggt hem idag, så enda anledningen till ett försök till omplacering är som sagt, för att hitta en aktiv och engagerad familj.