Ingvald

Kön: Hanhund
Född: 2015 dec
Mankhöjd: ca 65 cm
Hundhem: Elins Hundhjälp/ Odensbacken

Status: I Sverige
Kategori: Speciella

Beskrivning

När Ingvald kom till mig var han hyperaktiv och hade svårt att koppla av, han var osäker med andra hundar och hade separationsångest. Hundmöten och katter gjorde Ingvalds så exalterad att han slog över och vände sin frustration mot den som höll i kopplet och efter endast ett möte med hund eller katt ute gick det inte att nå honom alls på resten av promenaden.

Idag fungerar han bra med mina fem hundar + mina andra inackorderingar, det är bara enstaka individer som han har svårt för. Han är mer sällan bufflig med de andra hundarna, han tar numera ett nej när de säger ifrån. Vid utfodring är han superlugn, väntar tålmodigt med de andra hundarna på att maten ska serveras.

Ingvald har inga problem med att bli avgränsad eller lämnad ensam hemma, det går även bra att lämna honom i bilen en stund. Han behöver inte mycket motion i dagsläget, han har inga problem att bara “vara” en dag eller två. Han är snäll mot barn men kan bli lite för påträngande. I trädgården tar han det mesta som sker runt om med ro, han strosar mest runt och njuter av det lilla. Vid hundmöten går det ok om det är distans emellan, det är likadant med katter och andra djur. Med nya människor och hundar testar gärna Ingvald fortfarande sina gränser, han ska gärna fram först och ha kontroll. Han blir fortfarande lätt exalterad i nya miljöer, därför bör man skynda långsamt och inte överösa Ingvald med nya intryck. Därför söker Ingvald dig som: Kan sätta tydliga gränser – Behålla lugnet i alla lägen – Besitter bra tålamod – Är trygg i dig själv.