Ingvald

Kön: Hanhund
Född: 2015 dec
Mankhöjd: ca 65 cm
Hundhem: Elins Hundhjälp/ Odensbacken

Status: I Sverige
Kategori: Speciella

Beskrivning

Ingvald, som numera heter Falkor, är en stor och lite egensinnig men snäll kille.  Han har nyligen deltagit i en kurs för att utvärderas efter just hans förutsättningar och egenskaper och den gav jourmatte Elin en del nya insikter trots egen utbildning och stor erfarenhet som hundtränare.  På kursen framkom tydligt att han inte bryr sig särskilt mycket om andra hundar även om han ofta blir reaktiv vid första mötet. Till skillnad från de andra hundarna följde även han med  främmande personer i koppel utan en enda blick bakåt mot jourmatte, Falkor är alltså en ovanligt självständig individ och är inte alls flockberoende.

Han är också trygg i sig själv och har gott självförtroende, Falkor låter sig inte  skrämmas och nästan inga  retningar eller störningar får honom att reagera eller förlora sitt lugn. Han har lätt för att slappna av inomhus, finner sig i all hantering och är trevlig och lyhörd, men tydliga gränser behövs för vad som är tillåtet eller inte.

Utomhus är han däremot mer på alerten och hans jaktdriv skapar spänningar i kroppen. Det gör att han reagerar starkt på mötande hundar och katter om de oväntat dyker upp, katter ser han som bytesdjur men åsynen av en annan hund gör först honom glad, en glädje som sedan snabbt kan slå över till upphetsning  p g a det adrenalin som redan då pumpar runt i hans kropp.

Vid de flesta hundmöten går det ok om det är distans emellan, det är likadant med katter och andra djur. Med nya människor och hundar testar gärna Falkor gränser och han blir lätt exalterad i nya miljöer, därför bör man skynda långsamt med nya intryck.

Falkor har inga problem med att bli avgränsad eller lämnad ensam hemma med jourmattes egna hundar och det går även bra att lämna honom i bilen en stund.

Sammanfattningsvis så är Falkor en krävande hund att jobba med,  men är med rätt förutsättningar långt ifrån omöjlig för dig som gillar utmaningar. Han har potential att bli en riktig guldhund och överlåtes då för en mer ”symbolisk” summa pengar eftersom han väntat länge på sin chans.

Falkor söker dig som:

-Kan sätta tydliga gränser.

-Behålla lugnet i alla lägen.

-Besitter bra tålamod.

-Är trygg i dig själv.

-Har erfarenhet av hundar med mycket ”motor”.