Kön: Hane
Född: Juni 2016
Mankhöjd: 60 cm
Hundhem: Trollhättan

Status: I Sverige
Kategori: Stora

Beskrivning

Kairo kom till Sverige 2019 och söker nu ett nytt föralltid hem. Familjen skriver: 

Kairo har nyss fyllt 6 år och har bott hos oss sedan November 2019. Vi letar efter ett nytt föralltidhem till Kairo då det är för stressig miljö för honom att dela hemmet med en snart fyllda tvååring. Vi har sedan den dagen Kairo kom jobbat på att få upp självförtroendet och känna trygghet då han var väldigt stressad och undergiven när han först kom till oss.

Kairo är världens snällaste hund med speciella behov men med rätt förutsättningar och i rätt miljö är han helt fantastik, funkar alldeles utmärkt och du får en trogen vän för livet. Vi söker ett lugnt och lantligt hem, gärna med inhängnad trädgård eller liknande så att han kan springa fritt. Pga stressen så fungerar inte koppelpromenader i bostadsområden så bra men en promenad i skogen tackar han aldrig nej till!

Andra favoritsysselsättningar han har är att gosa i soffan, simma och jaga kompisar. För att ta hand om Kairo behöver du ha tålamod och en lugn och mjuk ton i ditt sätt att uppfostra. Det kan ta tid för Kairo att acceptera nya människor och han föredrar kvinnor framför män. Han har både vakt- och jaktinstinkt så ett hem med katt kan kanske bli svårt. Han har sedan den dagen han kom bott tillsammans med vår Amigos-tik och alla hundar vi mött hittills har det funkat bra med.