Kön: Tik
Född: 2017 februari
Mankhöjd: ca 65 cm
Jourhem på Ingarö

Jourmatte skriver:

Leonore är en mjuk och glad tjej av vinthundsras som behöver en lika mild och mjuk hand. Hon går fint i koppel och går väldigt bra ihop med andra hundar. Hon leker jättefint med våra småhundar eftersom Leonore har så bra kroppskontroll. Vi upplever henne nästan som lite för snäll och tålmodig gentemot andra hundar.

Det allra viktigaste vi lagt märke till angående Leonore att hon behöver få utrymme att växa som individ då hon behöver skjuts framåt med självförtroendet. Det som då fungerar bäst är att undvika stress eller försök att forcera henne i för henne oroande situationer och istället låta henne bli nyfiken och utforska i ett lekfullt och lugnt tempo. Leonore älskar att gå långa promenader och springa av sig i ett inhägnat område, då sover hon gott efteråt. Mys är A och O för henne, vi har märkt att hon öppnar upp sig ännu mer när vi är närvarande och taktila med henne.

Vi tror att hon skulle må bäst i en lugnare miljö än den brusande staden och även slippa livliga småbarn, äldre barn eller tonåringar går säkert alldeles utmärkt. Leonore är den lättaste, snällaste hunden vi någonsin haft hos oss, en drömhund på riktigt. Vi har klippt hennes klor utan problem och hon har som vana på kvällarna att få sina tänder borstade.

Leonore är en prinsessa och de som får henne som familjemedlem ska känna sig lyckligt lottade.