Kön: Tik
Född: 2018 april
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga

Lycka gissar vi är en av en galgokorsning och hon har i likhet med andra olycksbröder-och systrar en tråkig bakgrund. Men hon är en unik varelse på så sätt att hon har två nyanser av brunt i färgen på sina ögon, d v s det ena ögat är mörkare än det andra, vilket ger henne en alldeles speciell karaktär.

Hon matades tillsammans med sin mamma och sina kullsyskon ute på landbygden av ett äldre par. En dag när de återvände som vanligt hittades de alla skjutna förutom Lycka som helt var försvunnen. Det skulle ta ett par månader innan man hittade Lycka igen och hon var ensam, mager och förvirrad.

Idag är hon placerad på hägnet där hon än idag inte riktigt funnit sig tillrätta. Sitter man med henne i buren kommer hon sakta fram för att bli kliad. Det är det bästa hon vet… en försiktig hand som mjukt klappar henne. Allt måste gå långsamt framåt för denna tjej. Redan vid dag två kom Lycka fram själv för att hälsa och ville absolut inte in i buren igen. För Lycka söker vi ett hundvant hem, gärna med en annan hund som hon kan söka trygghet hos.

Videoklipp på Lycka
Videoklipp på Lycka