Marcello

Kön: Hane
Född: 2014 oktober
Mankhöjd: 63 cm
Hundhem: Mora

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Jourhemmet berättar nedan om  ”Basse” f d Marcello :

Efter några månader med Basse har jag lärt känna en härlig hundindivid med mycket karaktär och viss intrigitet, egenskaper som stämmer väl överens med hans gener från en spansk mastin. Basse är en glad hund men lite ” bufflig”, han lyssnar på tillrättavisningar men kan vara lite tjurig och envis.

En mastin är lite lat och tycker om att ” slappa” inomhus, men uppskattar också att gå ut på promenader i sitt eget tempo, Basse går bra i koppel och visar inget intresse för andra hundar eller katter, men ogillar om en bil kommer för nära och kan då reagera med ett ryck i kopplet om det är för långt.

Basse är rumsren och äter sitt blötlagda torrfoder med god aptit. Han fungerar med katt men vill inte kela, då säger han ifrån och samma  gäller om han blir trängd av hundar, denna kille har som sagt intrigitet och trivs nog bäst som ensamhund. Han kan vara ensam hemma en kortare tid och är då tyst och lugn.

Pälsvården av Basse var i början lite problematisk eftersom han är rädd om sin bakdel efter alla slag han fick utstå hos sin spanske ägare, men går nu riktigt bra när vi lärt känna varandra och byggt upp förtroendet.

Basses drömhem är på landsbygden, gärna med en inhägnad tomt så han kan få ligga utomhus, något  som han älskar. Han är kanske ingen kelig ” nallebjörn” i soffan men ett tryggt sällskap i hemmet hos en ägare som älskar honom som den äldre ” herre” han är och som vill ge honom ett gott liv på ålderns höst.

Tidigare info från Spanien:

Marcello blev grymt behandlad och ofta slagen av sin förre ägare.  Det resulterade i att hans högra öra blev deformerat och “stumt”. Han kan vinkla det fram och tillbaks, men det är hängande och kan inte förbli upprätt.

När han räddades till hägnet så tog det lång tid innan någon kunde röra honom, vilket är förståeligt men med tiden så började han lita på människor igen och idag är han mer social och vill gärna bli klappad. Han har en egenhet att alltid ligga ner när han äter.

Marcello fungerar bra med andra hundar och bor idag tillsammans med en tik. Han har en tjock, tät päls som behöver borstas, framförallt under fällningsperioden. Han har en egen gångstil som är lite kobent med bakbenen men höfterna är röntgade utan anmärkning. Att komma ut på promenad är roligt och han följer gladeligen med på ett äventyr.