Maxim

Kön: Hanhund
Född: 2017 februari
Mankhöjd: 60 cm
Jourhem i Göteborg

Uppdatering i juli
Maxim är en trevlig men försiktig kille som anlände till Sverige i april månad. Han sökte trygghet i närkontakten med sin jourfamilj, bestående av ett yngre par utan barn.

Han blev rumsren direkt och visar tydligt när han behöver gå ut. Helst vill han sova i sängen, men den blev för trång så Maxim fick nöja sig med att sova bredvid på sin egen madrass istället och det går fint det också…

Maxim älskar att åka bil och har gjort det hela tiden. Han uppskattar mycket att få komma bort från stan och att kunna springa i sin långlina och leka med bollen. Under dagtid går han promenader tillsammans med en hundvakt men när jourmatte kommer hem och tar upp honom i sitt knä är livet som bäst.

Lycka är också att få leka med sin bästa vän som han tycker mycket om. Jourhemmet kallar henne “Maxims flickvän”.

Sedan Maxim kom hit har han utvecklats väldigt mycket på kort tid. Mer träning behövs ändå av en lugn och trygg ägare eftersom Maxim saknat miljöträning i sitt tidigare liv och kan bli stark i kopplet när han blir skrämd. Han är ljudkänslig och bör inte bo eller vara med småbarn som skriker och han ogillar pipleksaker av samma anledning. Ett hem på en mindre ort hade passat honom allra bäst. Han är absolut ingen tuffing utan en mjukis i fel kropp.

Tidigare info från Spanien
Maxim är en trevlig kille som fångade min uppmärksamhet på hägnet. Han har en mild personlighet och är ranglåg mot andra hundar. Han bodde med en man ifrån Ecuador som en dag bestämde sig för att flytta tillbaka till sitt hemland men ville inte ta med sig sin hund utan lämnade honom på hägnet.

Han fungerar bra med andra hundar. Med katter vet vi inte då det inte finns katter att introducera honom med där han bor.

Varje tisdag så kommer det en välkänd hundtränare dit som specialiserar sig på att träna med dessa typer av hundar. Maxim är en staffemix. Hundtränaren tyckte att han var ett bra alternativ för adoption till Sverige.
Maxim visar fokus på sin hanterare och vill gärna jobba med kropp och knopp.

Videoklipp på Maxim
Videoklipp på Maxim
Videoklipp på Maxim