Kön: Hane
Född: 2019 juli
Mankhöjd: 55 cm
Hundhem: Las Torres

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Osiris är en galgo (vinthundsras) som övergavs av sin ägare i centrala Las Torres. Han togs om hand av en vänlig man som lät honom bo hemma hos honom ett par dagar för att inget illa skulle hända honom. Osiris behövde dock mer än vad han kunde erbjuda honom så denna vackra hund fick snart därefter flytta in på det lokala hägnet i staden.

Han är en aktiv kille som behöver jobba med såväl kropp som knopp för att må bra. Osiris skulle gärna följa med på långpromenaden eller på cykelutflykter, men väl hemma igen vill han helst i likhet med sina rasfränder bara ”slappa” i soffan.

Denna hundras används vid jakt och är mycket snabba så Osiris ska därför inte placeras ihop med katter. Han kommer dock bra överens med hundar som inte är dominanta. Lugna och icke påflugna större hundar fungerar bäst som lekkamrater och då med fördel lösa i en större rasthage.
.
Han är en social hund och är inte skygg gentemot människor så han har antagligen inte någon tragisk bakgrund som så ofta annars galgohundar har, de behandlas oftast mycket illa i sitt hemland.