Kön: Tik
Född: 2018
Mankhöjd: 41 cm
Hundhem: Las Torres

Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Information från jourhemmet Oktober 2019:

Hon älskar människor och leker bra lös i hundrastgården med andra hundar, men hon kan ha svårt för hundmöten i koppel beroende på osäkerhet. Selma gör dock stora framsteg i träning med belöningsgodis och hon är också glad och lekfull och skulle säkert trivas i en familj med barn i skolåldern.

Selma är kärleksfull och har stort behov av närhet och stimulans. Hon är helt rumsren och mycket läraktig i all träning. Hon behöver aktivering både fysiskt och mentalt och älskar skogspromenader.

Hon söker ett hem med kunskap om unghundens behov och som kan ge henne mycket tid och kärlek. Selma kan bo ihop med annan hund med samma energinivå, men även som ensamhund bara tillgång finns till hundkompisar, då hon älskar att leka.

Tidigare information:

Selma hittades på gatan i Cartagena och bodde tillfälligt hos det unga par som hittat henne. Vi såg ett inlägg om henne på Facebook och blev förälskade direkt. Tyvärr så hade familjen redan lämnat in henne till det ökända Perrera, ett kommunalt hägn, men med lite tur så blev hon utköpt därifrån och nu är hon på Las Torres som vi har samarbete med.

Hon är en godhjärtad, sprallig liten tjej som älskar människor och fungerar bra med andra hundar. Hon har en halvlång svans och vacker teckning. Selma skulle trivas utmärkt som en aktiv sällskapshund.