Kön: Tik
Född: 2016 december
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Parraga

Underbara Sirah är dotter till Asira som nyligen ankom till Sverige. Både mor och dotter bodde hos en man som aldrig borde fått äga hund överhuvudtaget. Mat kunde de i bästa fall få två ggr i veckan och han spenderade mest dagarna med att sjasa och skrika på dem. Ägarens syster var upprörd och ville få dem därifrån och det lyckades hon också med till slut.

Hon är kontaktsökande, kelig och lyssnar bra på sitt namn. Vill mest gosa och dela ut pussar. Hon är troligtvis en mix av podenco (mamman Asira är sannolikt det) och någon form av spets.

Sirah var till en början något skygg på hägnet, vilket inte är förvånade med tanke på hennes bakgrundshistoria, men vid vårt senaste besök på hägnet kom hon och satte sig i knäet mest hela tiden och njöt av kel och smek. Hon delade också gärna ut pussar genom gallret till sin inhägnad. Shira tycker också om snälla barn som smeker och klappar henne, hon är en mjuk och behaglig individ som skulle behöva komma till ett hem där positiv förstärkning är ett självklart val i hundträningen.

Videoklipp på Sirah
Videoklipp på Sirah
Videoklipp på Sirah
Videoklipp på Sirah
Videoklipp på Sirah
Videoklipp på Sirah

Videoklipp på Sirah – koppelpromenad
Videoklipp på Sirah – med katter
Videoklipp på Sirah – med barn