Kön: Hanhund
Född: 2017 februari
Mankhöjd: 70 cm, 27 kg
Jourhem i Kungsbacka

Uppdatering från jourhemmet i maj
Charlie är en fin och gudomligt mjuk vovve med ett otroligt stort hjärta och vill så gärna vara till lags och söker närhet och mänsklig värme med sin tunna och något ärrade kropp. Han har varit utsatt för så grymma handlingar som jakthund i sitt hemland men har ändå inte förlorat sin tilltro till oss människor. Han är otrolig på att lyssna och lära sig, en underbart god hund som man bara kan älska!

Han leker fint med andra större hundar men kan inte se skillnad mellan småhundar och Spaniens bytesdjur tyvärr, det är dessvärre ett beteende som nog inte går att träna bort eftersom han en gång blivit tränad för att jaga, men efter att jaktsäsongen är över anses de som förbrukade och går oftast ett grymt öde till mötes i sitt hemland.

Han är smart också och en riktig soldyrkare…drar ut sina filtar för att solbada på en skön bädd istället för att bara leka med dem. Charlie skötte sig även exemplariskt hos veterinären när han fick sina tänder omskötta och har nu blivit besiktigad och fått en sjukförsäkring i Svedea. Lycklig den hundvän som väljer Charlie till sin allra bästa vän!

Tidigare info
Charlie, som vi kallar honom, viftar ofta på svansen och söker ögonkontakt. Han är nyfiken och glad, lyhörd och lättlärd. Han har redan lärt sig att sitta innan han får mat och går fint i koppel. Han behöver kanske ännu lite mer fostran och träning, men är duktig på att förstå och vill gärna lära sig och vara sin människa till lags. Han gillar också att åka bil och fungerar jättebra med andra hundar i lite större storlek.

Nyfikenheten på livet runtomkring kan ibland göra att han glömmer bort sig och en fågel, ekorre eller katt kan fortfarande fånga hans intresse och väcka den jägare som finns i vinthundsrasens gener. Därför är det nog bäst om det inte finns något annat husdjur i hans blivande hem.

Charlie är en mjuk hund och skulle må bäst i en lugnare miljö. Han blev rumsren direkt och kan vara ensam i två, tre timmar och har inte bitit eller haft sönder något hos oss. Han är en myskille som gillar sina skogspromenader för att sedan få slappa i soffan eller sängen.

Förmodligen har Charlie haft någon dålig erfarenhet av män och han kan därför vara lite försiktig och visa blyghet i början. En klok, trygg man med hundkunskap som ger honom tid och utrymme för att komma över detta löser det säkert snabbt för Charlie vill så gärna knyta kontakt!

Charlie behöver mycket gos, kel och trygghet. Vill gärna ligga nära i sängen eller med huvudet på armen.
Vi tror att Charlie skulle trivas antingen som ensamhund eller tillsammans med en annan trygg hund.

Videoklipp på Sol
Videoklipp på Sol
Videoklipp på Sol
Videoklipp på Sol – med barn
Videoklipp på Sol – koppelpromenad