Titan

Kön: Hanhund
Född: 2018 januari
Mankhöjd: 69 cm
Jourhem i Riala

Uppdatering från jourhemmet i maj
Titan har anpassat sig fint och känner sig hemma, det tog lite drygt en månad. Nu kan han vara lös på gården, men vi håller naturligtvis koll på honom då. Katten var inget problem, det gick bra från början. Hästarna blev han väldigt stressad av i början, ville vakta och skydda oss från dem. Nu går det bra, inga problem.

Han har jaktintresse och blir då mycket stark när han får upp spår på rådjur, hare och annat. Vi har haft sele på honom innan men han blir för stark med den i skogen och har kommit lös någon gång men kommit tillbaka efter en stund. Numera har jag strypkoppel istället och då går det bra.

Titan äter bra och är fin i hullet. Han är otroligt kärleksfull och tillgiven. Vi har lämnat honom ensam hemma några timmar när vi varit borta, det går bra och han lägger sig och vilar. Han har även varit med och stannat kvar i bilen någon timme, det går bra det också då har vi haft hundbur i bilen. Han älskar också att följa med i båten men verkar ännu inte vilja bada.

Han passar hos någon som har mycket tid och mycket utrymme, Titan behöver aktivering och långa promenader, älskar att gå i skogen med alla dess lukter. Inga olater inne, han äter inte på saker men kan krypa ur selen och även öppna ytterdörren om den inte är låst, han är en smart och lättlärd hund.

Tidigare info
Titan och hans syster hittades längs en väg där de kom gåendes sida vid sida. Båda hade kedjor kring halsarna så om de kommit lös av misstag eller blivit dumpade är det ingen som vet. Ingen ägare var dock intresserad av att återfå sina hundar och de placerades då på hägnet.

Han är av rasen Beauceron, en aktiv och arbetsvillig hund som i rätt hem kan bli en underbar familjemedlem. Läs gärna på om rasen och fundera sedan på om du/ni kan erbjuda honom rätt förutsättningar.

Titan är lyhörd, belöningsintresserad och den av syskonen som är mest aktiv. Ibland har han inte kontroll över sin kropp och eftersom han är ung och ännu inte fostrad, så visar han då sin glädje och hoppar upp mot bröstkorgen. Han menar förstås inget illa men då han är stor och rejält stark så kan han lätt välta omkull även en vuxen person och därför behövs träning från grunden. Han behöver fortfarande koppeltränas en del också men där har redan skett stora framsteg!

Han vistas lös i rastgården på dagarna med en större flock hundar av blandade åldrar, kön och karaktärer och kommer bra överens med alla.

Vår medarbetare Helena beskriver Titan som en jättebebis i kärlekens renaste form!

Videoklipp på Titan – i Sverige
Videoklipp på Titan – i Sverige

Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan
Videoklipp på Titan