Tizon

Kön: Hanhund
Född: 2017
Mankhöjd: 69 cm
Hundhem: Las Torres

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Tizon blev uppmärksammad av lokalinvånare i en liten by som såg honom tigga mat under två veckors tid innan hjälp kontaktades och han kunde lockas in och tas till hägnet.

Vem eller vad som gjort honom illa är en fråga vi aldrig får svar på men man märker att han är strykrädd och sänker sitt huvud om man kommer ovanifrån och han kissade även ner sig när de försökte krama tag runt honom för att flytta honom. Tizon är en så god, mild och helt underbar hund så man blir ledsen bara av att tänka vem som behandlat honom så uselt. Han är mer rädd för män men fungerar bra med kvinnor och de män han känner bra.

Han går okej i koppel men är stark och nyfiken och följer gärna roliga dofter med nosen. Han behöver bo med en annan hund eftersom han känner stor trygghet i sin burkompis och när han rastas med den stora flocken i rastgården på dagarna så blommar han ut. När vi träffade honom första gången så togs han ut ensam och då vågade han knappt komma fram till oss. När vi då tog ut kompisen så var han snabbt framme och under vårt andra besök så vågade han till och med hoppa upp på mig och dela ut pussar.

Han har en tjock päls med mycket underull som han fäller ett par gånger om året.