Kön: Tik
Född: 2016/17
Mankhöjd: ca 50 cm, 14 kg
Hundhem: Las Torres

Viola är en blyg och känslig varelse som behöver ett lugnt, stillsamt och barnfritt hem där hon kan få landa och finna trygghet med att vara älskad. Hon togs om hand tillsammans med sin kompis då deras ägare inte brydde sig om dem alls.

Hon behöver regelbunden pälsvård, vilket kräver sin tid. Viola är undergiven och fortfarande osäker vid hantering och vill helst sjunka genom jorden vid beröring. Du behöver därför ha god kunskap om hundens språk och ge henne mycket tid och tålamod samt invänta hennes förtroende utan tvång.

Med andra hundar fungerar hon bra, hennes kompis som hon delar bås med är adopterad och lämnar snart hägnet så för hennes skull hoppas vi att det snart blir hennes tur. Hon rastas ihop med en större flock där alla är lösa i rastgården. Viola blir då lätt en hackkyckling av några i flocken eftersom hon är så undergiven och ranglåg. Det skär verkligen i våra hjärtan när hon försöker att göra sig osynlig.

På promenad är hon följsam även om hon ogärna lämnar sin hundvän bakom sig, men kommer man iväg en bit så följer hon med utan problem. Hon måste bo med en annan lugn hund som ger henne trygghet.

Videoklipp på Viola
Videoklipp på Viola
Videoklipp på Viola
Videoklipp på Viola