Kön: Hane
Född: 2019 sep
Mankhöjd: 50 cm
Hundhem: Las Torres

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Zar slog följe med en familj som var ute och gick med sin egen hund. Han följde med dem ända hem där de sedan sökte efter en ägare med hjälp av en chipavläsare. I Spanien är det dock mer ett undantag än regel att sällskapsdjur chipmärks och därför går det sällan att spåra ägaren.

Han var i bra skick när han sedan istället hamnade på Las Torres hägn och var orädd vid hantering och visade enbart glädje över att ha blivit omhändertagen och i trygghet bland människor igen. Zar vill gärna vara kring volontärerna och är mycket kontaktsökande.

Zar är alltså en närhetstörstande hund och han stressas därför mycket av att behöva vara instängd bakom ett galler när han ser ”sina människor” d v s volontärerna utanför buren.

Han kan ha svårt för andra hundar under stresspåslag och därför hålls han ensam i sin bur, men när han får gå på egna promenader utanför hägnet utan allt skällande runtomkring så slappnar han av och är lycklig.

Zar behöver alltså en duktig ägare med kunskap och tålamod och som är beredd att ge honom tid och träning på hundmöten. Han ska också bo som ensamhund utan andra djur.