I Spanien

Presentation av hundhemmen

Huella de Esperanza

om_amigos_mios/aliciahem1.jpg

Vår samarbetspartner för små eller mellanstora unga hundar är detta lilla och mycket fint skötta hundhem. Fritt översatt betyder namnet tassavtryck fyllda med hopp och det stämmer bra överens med vad vi känner vid vårt besök.

Redan som ung var Alicia som driver hundhemmet en stor djurvän och till hennes föräldrars förtvivlan tog hon hem alla gatuhundar till familjens hus. Till sist blev de så många att fadern bestämde sig för att upplåta en del av sin odlingsmark till ett hundhägn. Alicia har hjälp med skötseln av några få medarbetare men är själv på plats flera timmar var dag för att ta hand om sina skyddslingar trots att hon också har ett förvärvsarbete att sköta. Ofta följer hennes 10-årige son med och hjälper sin mamma och därför är alla hennes hundar vana vid barn.

om_amigos_mios/aliciahem2.jpg

Hundhemmet är beläget på ett landområde nära staden Murcia och området runtomkring är fyllt av frodiga salladshuvuden och andra grödor. Där finns plats för ca 20 hundar men Alicia ansvarar också för nästan lika många till som är utplacerade i fosterhem för nästan var dag hittas nya hundar i olika åldrar som behöver hennes hjälp!

om_amigos_mios/aliciahem4.jpg

Vi är glada över samarbetet med Alicia och vi vill gärna hjälpa henne att hitta hem till hundarna. Hon anstränger sig så hårt för att ge hundarna en dräglig tillvaro och de blir veterinärbesiktigade och vaccinerade vid omhändertagandet. Ett väl fungerande skydd mot parasiter är också viktigt i detta klimat så Alicias hundar bär fästinghalsband. Djurskydd ligger hundhemmets eldsjäl varmt om hjärtat och det genomsyrar också hennes vardag tillsammans med de fyrfota vännerna!

Asociacion Protectora de Animales, Pintor JM Parraga

om_amigos_mios/parraga_6.jpg

Denna förening grundades av Victoria Corralin år 2007 men registrerades först ett år senare och fick då namn efter en stor konstnär, Parraga som numera är avliden. Parraga kände en djup kärlek och respekt för djur och hundhemmets logotyp är från en av hans målningar i staden Murcia.

om_amigos_mios/parraga2.jpg

Tack vare stor entusiasm och ansträngning kunde hundhemmet byggas ute på en ödetomt och består nu av 34 sektioner som rymmer 2-3 hundar i varje bås.
Djuren får skydd, mat och veterinärvård i väntan på adoption till framförallt Tyskland men numera också till oss i Sverige. Antalet hundar på hundhemmet överskrider ofta kapaciteten och de måste ofta säga nej till övergivna djur eftersom det saknas både pengar och utrymme. Föreningen får inga statliga subventioner och medlemmarnas årsavgifter är den enda säkra inkomsten. om_amigos_mios/parraga5.jpg

om_amigos_mios/parraga10.jpg

Varje dag arbetar ett antal volontärer med städning av båsen och förser alla djur med mat och vatten. Ett slitsamt arbete som får sin belöning när deras skyddslingar en vacker dag får lämna sina bås för sista gången och starta resan till ett lyckligt liv i ett land där de välkomnas som familjemedlemmar.

Hundhemmens arbete

  • Djurskydd
  • Främja ansvarsfullt och korrekt omhändertagande av djuren.
  • Motarbeta och anmäla djurmisshandel och övergivande av djur.
  • Motarbeta och anmäla utnyttjande av djur i föreställningar, slagsmål, festligheter o.s.v. som innebär grymheter och misshandel eller som plågar djuren.