Adoptionsavgiften för en hund från Amigos Mios är fr o m den 1  juni 2022  7.200:- varav bokningsavgift är 3.000:- som inte återbetalas vid ev ånger.

Speciella hundar/ seniorer från 7 års ålder kostar 4.500:- inkl bokningsavgift 3.000:- med samma villkor som ovan.

Hundarnas ålder uppskattas av veterinär om det är en vuxen hund som hittas övergiven, medan åldern på valpar och unga hundar går att fastställa med stor säkerhet.

Alla volontärer i Spanien arbetar ideellt och den summa A M betalar för hunden till hundhemmen täcker bara en mindre del av den faktiska kostnaden. Överstigande del får de in via sina medlemsavgifter samt andra aktiviteter såsom marknader, konserter o.s.v. De arbetar hårt, men det är mycket svårt för dem att klara sig ekonomiskt.

KostnadstypKostnad
Kostnad för hunden att betala till hundhemmen i Spanien300 Euro
Flygresa inkl. transport till flygplatsen, parkering etc.4.500-5.500 kr
Extrabagage för att transportera burarna till Spanien400-600 kr
Inkvartering/kostnader i Spanien400-500 kr
Flygtransport för 4 hundar3.400 kr
Kostnad per hemresa för handelsintyg s k Traces30-50 Euro

Detta är vad som ingår:

  • Vaccination mot rabies, leptospiros samt ett kombinationsvaccin mot valpsjuka, hepatit, parvo, parainfluensa där oftast ett visst kortvarigt grundskydd mot kennelhosta ingår.
  • Blodtest mot rabies, leichmanios, babesia canis, hjärtmask och erlichia/rickettsia.
  • Avmaskning mot dvärgbandmask och andra parasiter
  • Id-märkning med mikrochip.
  • EU-pass
  • Kastrering
  • Hemresa
  • Frontline-droppar eller annat skydd mot parasiter på hundhemmet.

Utöver dessa fasta kostnader tillkommer extra veterinärutgifter såsom tandsanering, extra blodanalyser, mediciner till sjuka hundar, kvalitetsfoder för magra hundar, inkvartering på pensionat för behövande hundar samt inköp av sängar, selar, koppel, flygburar m.m. efter behov.

Vi har också flera andra utgifter för att få verksamheten att fungera, adoptionskostnaden räcker inte till allt, men glädjen över att kunna önska hundarna välkomna till sina nya liv i Sverige kan inte räknas i pengar!