I Sverige

Amigos Mios är en ideell organisation som samarbetar med två spanska hundhem i Murciaområdet som ligger i provinsen Alicante. Vi vill hjälpa nödställda hundar i Spanien, ett av de länder i Europa där de far illa.

Föreningen är grundad av en grupp entusiaster med stor erfarenhet av hundar och djurskydd. Vi har alla egna adoptivhundar från Spanien.

Amigos Mios arbetar aktivt för att sprida information om hundarnas situation i Spanien. De flesta människor i Sverige kan inte ens i sin vildaste fantasi föreställa sig dessa djurs enorma lidanden och vi tycker att det är viktigt att ”öppna människors ögon”. Vår förhoppning är att fler skall engagera sig i djurens rätt till drägliga levnadsförhållanden och att de inte skall behöva bli misshandlade eller vanvårdade.
Ge en oönskad hund chansen till att bli älskad i ett eget hem. 9 av 10 som föds får aldrig den chansen.

kjedja.jpg

Adoptionsverksamhet

Amigos Mios vill ge oönskade spanska hundar ett eget hem i Sverige. Vi väljer ut hundar som är lämpliga för att få komma till Sverige och intervjuar och väljer ut de nya hemmen. Hundarna transporteras av oss med flyg till Sverige och eftersom flertalet av oss bor i Göteborgsområdet sker ankomsten till Landvetter. Några resor sker landningen på Köpenhamn/Kastrup men då finns alltid möjlighet att hämta hunden i Malmö istället. Vi håller därefter kontinuerlig kontakt med de nya ägarna i Sverige.

airport.jpg

Vi vill att både hundarna och deras familjer skall känna sig omhändertagna. De hundar som får chansen till ett nytt liv är naturligtvis ”en droppe i havet” av de dryga 100 000 hundar som omhändertas i Spanien varje år. Attitydförändringar är något som vårt hundhem i Spanien arbetar intensivt med. Förhoppningen är att organisationer som vår inte längre skulle behövas men den dagen ser ut att ligga långt fram i tiden.

Insamlingsverksamhet

Under rubriken “Bilder och berättelser” kommer vi att redovisa de gåvor
som skänkts till Amigos Mios

Samarbete

R+ Hundskola i Malmö erbjuder våra adoptörer halva priset på första kursen.

styrelsen.jpg