Olivia

Kön: Tik
Född: 2015 augusti
Mankhöjd: 39 cm, 8 kg
Finns i: Jourhem i Skövde

Uppdatering i november
Olivia är en hund med mycket energi som gärna springer som en tok i hundgården eller går långa promenader. Hon behöver ganska mycket stimulering och skulle säkert göra bra ifrån sig i olika aktiviteter som t ex NoseWork eller annan spårövning.

Hon älskar alla människor och andra hundar och springer gärna fram och hälsar på alla hon möter och alla hon fått träffa älskar henne tillbaks. Olivia uppskattar godis som belöning och hon lär sig lätt nya tricks, träning med “klicker” kommer fungera perfekt!

Inomhus är hon en soffpotatis som gärna ligger och sover tätt intill eller i knät. Hon har vant sig lite vid stadsmiljön, men är fortfarande lite nervös bland mycket trafik och höga ljud. Hon är väldigt medgörlig och tillåter det mesta. Vi har provat att cykla med henne vilket hon snabbt tog till sig eftersom hon då får springa snabbt, något hon verkligen gillar.

Tidigare info
Olivia är en glad foxterrierkorsning med kort svans som hittades på gatan i mitten av juli. Ingen ville kännas vid denna söta tjej så hon fick till slut flytta in på Alicias hägn.

Hon är en aktiv, lekfull och nyfiken tjej som kommer bra överens med de andra hundarna. Olivia låter sig väl smaka av godiset som vi bjuder henne på och kommer glatt springande när det prasslas med påsen, hon visar ingen blyghet alls utan är kontaktsökande och glad.

När vi kommer till hennes bås så hoppar hon av glädje och visar sin iver att få komma ut och springa av sig och leka med sina kompisar. Till Olivia söker vi ett aktivt hem som kan tillvarata hennes medfödda talanger för någon av de olika hundsporter som idag erbjuds hundägare. Hon kommer bli en klipsk och läraktig elev.

Videoklipp på Olivia
Videoklipp på Olivia
Videoklipp på Olivia – i Sverige