Kön: Hane
Född: 10-07-19
Mankhöjd: 44 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

På promenaden utmed alla Parragas hägn såg vi en ängslig liten kille kolla på oss med stora ögon innan för gallret, där han stod helt ensam.

Nej,  men så söt utbrast jag när jag såg honom, en liten foxterrierkorsning! Men vad gör han här?

Vi gick genast in till honom och satte oss stilla på golvet då vi trodde han skulle vara rädd för oss och kanske inte våga sig ända fram, men när vi satte oss ner omvandlades hans ängslighet till en liten dans av glädje över att vi ville vara honom nära!

Vi bad föreståndarinnan, Virginia förklara för oss hur en sådan här underbar hund hade hamnat här…

Hon berättade att Kay hade haft en ägare som reste bort och lämnade honom till ett par släktingar som satte honom i en liten bur i trädgården där han fick leva dagarna in och ut i regn och rusk. En kvinna som älskar djur såg honom där och knackade på dörren till huset för att fråga varför de förvarade honom i en liten bur. Till svar fick hon “Han förstör våra växter”. Kvinnan bad då om att få ta hunden med sig, vilket familjen tyckte var skönt då de bara ville bli av med honom.

Efter allt vad Kay har varit med om söker vi idag ett lugnt hem för honom som kan ge honom lite tid att blomma ut för på bara några minuter med oss visade han stora framsteg i sin blyghet.