Kön: Tik
Född: 2021 nov
Mankhöjd: 45 cm (växer ännu)
Hundhem: El Hocico

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Ada hittades i staden Cieza där hon blev omhändertagen och inlämnad till det lokala sheltret. Hon är en spansk galgo och det finns sorgligt nog väldigt många övergivna och oönskade galgon i Spanien.

Hon var förutom att hon var underviktig i ganska bra kondition när hon hittades. Det är mycket vanligt att ägarna till denna ras, som ju används nästan enbart till jakt, överger dem, hänger dem eller avlivar dem på annat sätt efter jaktsäsongen, vilket alla är ofattbart grymma handlingar mot dessa oftast mjuka och väna varelser.

Ada är också en mycket vänlig och fin hund till sättet , hon är ung och söker trygghet hos de andra större hundarna som vägleder henne i vardagen. Hon går varje dag på koppelpromender som hon älskar och hon fungerar även bra med barn i skolåldern.

Till Ada söker vi ett hem gärna ett hem som redan har en trygg och stabil hund och som förstår hennes behov att ibland kunna få springa snabbt i en större rasthage som den vinthund hon är… för att sedan inta viloläge i soffan resten av dagen.