Kön: Hane
Född: 06/06/ 2020
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Vi hade önskat  skriva solskenshistorier om våra hundar, men verkligheten ser dessvärre ofta annorlunda ut för alla de oönskade, vanvårdade eller misshandlade hundar som,  om de har riktig tur,  till sist hamnar på ett välskött hundhem som Parraga.

Amor är en korsning med foxterrier, en ras som oftast är en duktig råttjägare  och hans husse hade bara det ändamålet med sitt hundägande. Hans hund  stängdes alltså in på en liten innergård full av bråte för att hålla rent från skadedjur.

Isolerad, stressad och djupt olycklig i denna misär Amor  i sin förtvivlan upp ett stort sår i sin svans som aldrig blev rengjort utan istället så infekterat att tid för en amputation blev bokad hos veterinären.

Den kloka djurvårdaren, som tog emot Amor och hörde om hans öde, lyckades istället övertala ägaren att överlåta honom i deras vård och Amor placerades i ett fosterhem för att slippa vistas i en gallerbur på hundhemmet i väntan på adoption.

Amor mår redan mycket bättre när han får leva i en flock av vänliga andra hundar och tas väl om hand av sin fosterfamilj , han får gå på promenader och leka med vatten, något som han verkligen älskar. De har dock alltför många hundar redan så Amor söker nu en egen familj i Sverige.

Han kommer behöva mer tid, träning och lagom aktivering i ett eget hem med anledning av den stress han tvingats leva i tidigare, därför ser vi helst att han får en trygg ägare med erfarenhet och kunskap som kan erbjuda honom en lugn hemmiljö

. Troligtvis så kommer Amor inte kunna bo med katt.