Kön: Tik
Född: 18/03/2023
Mankhöjd: 54 cm
Hundhem: El Hocico

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Andrea är en pointer som tillhörde en uppfödare som kontaktade El Hocico när han av någon anledning ville bli av med henne. Ägaren var jägare och hundar av jakthundsras i Spanien drabbas ofta av grymma öden när de inte längre duger till sin ”uppgift” så Marisa, föreståndarinnan bestämde sig direkt för att ta emot henne.

Denna ras är kända för sin milda natur och Andrea är mycket trevlig och tillgiven gentemot de flesta andra varelser. Hon älskar människor och barn och Andrea kommer också bra överens med alla hundar. Katter vet vi däremot inte om hon kan leva tillsammans med.

Andrea behöver en aktiv familj som gillar att röra på sig, t ex långa skogspromenader där hon kan få spåra, lukta och utforska naturen. I skogen trivs hon bättre än någon annanstans. Hon behöver även mer än bara promenader, att få springa bredvid  på joggingturer eller cykelturer är också ren lycka för Andrea.

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet från hundar av jakthundstyp och som vet vad en aktiv och ung tjej som Andrea behöver för att få ett riktigt gott hundliv. Hon kommer bli en trogen kompis som glatt följer med på olika äventyr och vi har därför en önskan om att hon kan få bo i lantlig miljö.