Kön: Hane
Född: 14-11-18
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Uppdaterad info om Atticus i augusti:

Atticus har blivit sjukdomstestad och leishmaniostestet (se info om Sjukdomar under rubriken ” Vad du bör veta”, ) visade då att han hade ett något förhöjt värde av antikroppar mot viruset i sitt blod och därför har nu medicinering inletts under en kortare period innan testet tas om igen.

Det går ändå alldeles utmärkt att skicka in en anmälan om visat intresse under väntetiden, han är verkligen en jättetrevlig hund och är  i stort behov av att finna lycka och kärlek i en egen familj igen.

Tidigare info om Atticus:

Atticus anlände till Parragas hägn i ett riktigt dåligt skick. Han hade lämnats övergiven och var vid infångandet full av tovor, ohyra och fästingar. Någon hade bryskt gjort ett plågsamt försök att avlusa den  stackars hunden genom att nästan dränka honom i starkt bekämpningsmedel och sedan rakat honom med en slö hyvel så att han blev nästan naken och full av sår över hela kroppen.

Han är trots denna behandling ändå inte rädd för människor och Atticus leker redan gärna med de få leksaker som finns i den kringmurade inhägnad som han delar med Aramis, en “olycksbroder” som lämnades in samtidigt med honom och som också finns för adoption. Atticus är med sina 48 cm i mankhöjd av behändig storlek och hans päls behöver regelbunden skötsel.

Både dessa hundar är nyanlända, men Atticus kommer redan väl överens med de andra hundarna. Den första tiden efter ankomst till ett hundhem är ändå omtumlande på många sätt och vi önskar att Atticus snart kan få “landa” i ett eget tryggt hem istället.