Kön: Hane
Född: 20-07-2020
Mankhöjd: 32 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Calcetines är en liten pincherhane som hittades vandrandes på vägen i en mindre stad och plockades upp av en familj. De hade dock redan flera egna hundar och hade inte plats för en till och lämnade därför bort honom till en god vän, som tyvärr redan efter ett par dagar tappade bort honom igen.

Familjen som ursprungligen hade räddat honom var förtvivlade och gick ut och letade och efter ett par dagar hittade de honom igen, men beslutade denna gång att lämna sin skyddsling till Parraga .

Calcetines är en tuff liten kille som mest tycks intressera sig för sina bollar. Han är tokig i dem, något som vi på senare tid kunnat notera är en vanlig egenskap hos pincherrasen. Bolltokiga hundar kan upplevas som stressade, men han är trygg i sig själv och fungerar bra ihop med de andra hundarna som han delar “bostad” med.

Vi tror nog ändå att Calcetines helst vill ha sina bollar ifred och ytterst ogärna delar med sig av sin favoritleksak. Tidigare hunderfarenhet är ett  starkt önskemål, men rådet är att vara väl påläst om rasen för bästa möjliga förutsättningar .