Kön: Hane
Född: 2021
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Calvin är av rasen Maneto, det är en jakthund som främst används för jakt på kanin och annat småvilt. Maneton ser ut som en kortbent Bassetvariant av Podenco Andaluz, men har en längre rygg. Calvins framben och tassar är vinklade, vilket ofta är fallet hos dessa  hundar, men hans leder är röntgade och han har inga problem med att gå eller springa. På äldre dagar ökar dock risken för artros i leden och därför placeras Calvin bland speciella hundar utan annan anledning.

Calvin lämnades först in på ett lokalt shelter (där hundarna oftast blir avlivade efter en tid om ingen efterlyser hunden) men han blev räddad därifrån av Rovers Rescue. Han hade hittats desorienterad på landsbygden och har förmodligen tillhört en jägare.

Efter bara en kort tid där så har Calvins självförtroende vuxit, han är nu en glad kille som kommer mycket bra överens med de andra hundarna. P g a hans jaktinstinkt ska inte Calvin placeras ihop med katt.

Calvin skulle annars passa i de flesta aktiva hem. Han är en charmig, uppmärksam, smart och orädd hund som är i behov av både fysisk och psykisk stimulans.