Kön: Hane
Född: 05/01/2021
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Chispa plockades upp av Manuel, traktens hundräddare som varje dag får in samtal om övergivna hundar. Han har ett nära samarbete med Lynn och hans hundar är alltid välkomna till henne.

Denna trevliga hund hittades mitt ute på landsbygden och hade inget chip,  men var annars väldigt pigg och glad så hade förmodligen inte varit övergiven särskilt länge. När någon tar hand om en hund utan chipmärkning  läggs det alltid upp en efterlysning efter ägare, men om ingen ger sig till känna under de första 11 dagarna så tillfaller hunden upphittaren.

Chispa är förmodligen en pinschermix som gillar att både busa och leka. I likhet med de flesta andra av hans ras så älskar han pipljud och bollar, lekar som inte bör överdrivas utan ersättas även av hjärngympa av olika slag så att han får rätt balans i sin aktivering.

Han bor idag själv i sin inhägnad, men fungerar med andra hundar så länge de inte försöker sno hans bollar, så ett visst resursförsvar är en egenskap som hans nya ägare bör vara medveten om och som inte alltid går att träna bort.