Chispa

Kön: Tik
Född: 20/07/2013
Mankhöjd: 31 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Husses beskrivning av Chispa som är i behov av omplacering:

Pga oförutsedda förändringar i mitt liv kan jag inte längre ha kvar Chispa. Hon behöver hitta sitt för-alltid-hem, som dessvärre inte kan bli hos mig.

Chispa är 7 år, väger ca 8 kg och kom till Sverige i början av juli. Hon är en snäll och tillgiven hund som är lätt att hantera och leva tillsammans med. Idag bor hon i lägenhet och har inga problem med katter eller barn.

Chispa skulle tycka om längre promenader, gärna i skog. Hon tycker inte om att lämnas ensam hemma eller att åka bil-tåg, så där behövs mer träning. Hon är en matglad och smart hund som lätt kan motiveras med belöningsgodis.

Chispa älskar att vara nära och sover helst med dig i sängen. Hon vill gärna pussas och bli gosad med. Jag hoppas innerligt att det finns någon som kan öppna sitt hem och hjärta för henne. Hon är en toppenhund som kommer att bli en god bästa vän!

Info från Spanien:

Ägarinnan till hägnet, Lynn fick ett samtal av en fattig kvinna som hotades av vräkning eftersom hennes hundar “förde oväsen” i hyreshuset. Om Lynn inte kunde ta hand om dem så skulle de lämnas till det lokala “perrera” där de fyra ovaccinerade hundarna garanterat inte hade överlevt de smittsamma sjukdomar som härjar där.

Lynn erbjöd sig då att ta emot Chispa och hennes tre valpar och få dem vaccinerade. Kort därefter kom kvinnan bärande på hundarna i en sopsäck som hon glad i hågen räckte över till en förskräckt Lynn.

Idag mår de alla bra och en utav valparna hittade snart ett hem i Murcia. Nu önskar vi att mamma Chispa, som är en förtjusande hund i mogen ålder, också får sin andra chans i livet till ett kärleksfullt hem.