Kön: Hane
Född: 2018-04-18
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Göteborg

Status: Adopterad
Kategori: Små

Beskrivning

Info från jourhemmet: 

Coco är en kärvänlig hund som bara vill väl. Just nu bor Coco i en storstad och följer med mig till jobbet i en djurbutik. Trots att Coco klarar av att bo i en lägenhet i centrala Göteborg så skulle han må bäst av att komma till en lugnare plats.

Han älskar att röra sig ute men funkar lika bra inne och ligger i min säng om inget händer. Han vill gärna vara nära och ligger gärna vid mina fötter eller nära mig i sängen och vill kela. Han har alltid varit rumsren och inga olyckor har skett i hemmet.

Coco älskar mental stimulation och är speciellt förtjust i att bära omkring olika objekt under våra promenader. Detta håller honom även lugn under våra promenader.

Coco vill inte leva ett storstads liv. Han går lätt upp i stress vid röriga miljöer med för mycket människor och hundar. Han behöver bo i ett område där han slipper möta för många hundar vid varje promenad för att kunna må bra. Han fungerar dock väldigt bra ihop med hundar som han är bekant med. Just nu bor han tillsammans med mina två tikar som han gärna leker med.

Ensamtid klarar även Coco så länge han är rastad och har något att göra hemma. Jag brukar lämna en fylld kong som han får leka med och då håller han sig lugn.

Till Coco söker vi en inhägnad trädgård han kan springa ut och in, gärna på landet med inte så mycket folk som springer omkring. Då han inte har en vana av barn så placerar vi inte honom i ett hem med dom.

Tidigare info: 

Coco bodde hos en familj som av oklar anledning tröttnat på sitt hundägaransvar och deras grannfru, som fäst sig vid den lilla hunden oroade sig över honom. Hon anade att ägarna lömskt tänkte överge honom vid lämpligt tillfälle och erbjöd sig därför om hjälp med omplacering.

På Rovers Rescue fick Coco en fristad och efter en första omtumlande förvirring över allt nytt fann han snart sina fyrbenta lekkamrater, något han säkert saknat och att få tillhöra en flock ger nyhetens behag.  Dock är Coco lite brydd över flugorna som surrar runt honom och tycker de är obehagliga små kryp…

Lille Coco är en mycket kärvänlig hund som var dag gör nya upptäckter och därför ännu inte träffat varken hägnets katter eller andra små människor.