Kön: Tik
Född: 11/06/2014
Mankhöjd: 61 cm
Hundhem: El Hocico

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dama är en varmhjärtad äldre tik som lyckats överleva i bergen kring Murcias landsbygd tillsammans med sina tre valpar. Ingen vet inte hur länge hon hade klarat sig där, men hon hade förmodligen varit där en längre tid då hennes valpar hunnit bli flera månader gamla när de äntligen kunde flyttas till hundhemmet.

Idag bor hon på hägnet  med endast en valp kvar, de andra hade turen att hitta egna hem. Hela tre år har Dama väntat på att hennes tid ska komma ,men det är inte lätt att hitta ett hem till en äldre tik i Spanien, särskilt om  hon inte är liten till storleken. Men vi vill ge underbara Dama  en chans till en fin ålderdom i ett kärleksfullt hem och önskar inte att hennes sista år ska behöva spenderas bakom galler i en betongbur.

Hon går bra i koppel och kommer bra överens med barn i skolåldern. Vi ser gärna att hon kommer till en mindre ort eftersom hon alltid bott/befunnit sig på landsbygden.

Kanske tycker du/ni att det inte är värt besväret att adoptera en äldre hund eftersom ni kanske inte hinner få så många år tillsammans? Men betänk då vilken gåva du  kan ge till en äldre hund vid en adoption. Det finns en enorm glädje i att kunna ge en äldre hund några fantastiska år i ett eget hem,  tacksamheten och visdomen hos en seniorhund är något som berör de flesta djurvänner i djupet av hjärtat.

Så bor ni en lugnare miljö och kan öppna ert hem för Dama, tveka inte att skicka in en intresseanmälan.