Kön: Tik
Född: 10-09-2016
Mankhöjd: 64 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Daniela, Trini och Ramon bodde hos ett äldre par .  När de båda samtidigt hamnade på sjukhus pga underliggande sjukdomar insåg grannarna att de inte längre skulle kunna ta hand om sina hundar. Anhöriga ville ta hundarna till det lokala sheltret, men det hade inneburit deras död eftersom de inte längre är attraktiva på “begagnatmarknaden” i Spanien, endast söta och helst mindre valpar efterfrågas och de andra avlivas kort efter ankomsten. Lyckligtvis har våra samarbetspartners som räddar övergivna hundar därnere en annan syn på hundars värde och det blev deras räddning.

Daniela söker ingen tillvaro fyllt av olika aktiviteter eftersom hon levt med ett äldre par och vistats mest på deras bakgård. Hon fungerar bra ihop med de andra hundarna men leker inte direkt med dem.

Till henne söker vi därför ett lugnt liv, vi vet inte om hon ens är koppeltränad, men är nog inte van vid livlig trafik och bor alltså helst lantligt. Daniela är lite överviktig och behöver äta ett dietfoder.  Hon fungerar bra ihop med barn.