Kön: Tik
Född: 10/03/17
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Uppdaterad info om Dixie i augusti:

Dixie har blivit sjukdomstestad och leishmaniostestet (se info om Sjukdomar under rubriken ” Vad du bör veta”, ) visade då att hon hade ett något förhöjt värde av antikroppar mot viruset i sitt blod och därför har nu medicinering inletts under en kortare period innan testet tas om. Det går ändå alldeles utmärkt att skicka in en anmälan om visat intresse under väntetiden, hon är verkligen i stort behov av att finna lycka och kärlek i en egen familj igen.

Tidigare info:

I över två veckors tid kunde Dixie ses vandra runt i samma område gåendes i cirklar eftersom hon var förvirrad och olycklig. Hon hade troligen övergetts av sin ägare där och ville därför inte lämna platsen.

En kvinna ville hjälpa henne och sökte efter ett jourhem som kunde ta sig an henne och Lynn hörsammade hennes vädjan och svarade att hon kunde erbjuda henne en plats.

Dixie har förmodligen haft valpar för inte så länge sen då hon hade förstorade spenar,  men ingen mjölk fanns och inga valpar hittades heller på platsen.

Dixie är förmodligen av rasen maneto, en hund som används vid jakt av småvilt. Ändå kommer hon väl överens med Lynns katter, men de är också hundvana.

Dixie är en glad liten tjej utan märkbara problem.Hon fungerar bra med andra hundar och går fint i koppel, men så har hon också haft en familj fram till alldeles nyligen.

Hon kan nog bo i de flesta familjer, bara hennes framtida hem är medveten om hennes nedärvda gener med troligt stort intresse för nosarbete och jakt.