Kön: Tik
Född: 15-07-20
Mankhöjd: 48 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Dora fick bo i ett jourhem ett tag och så här beskriver man henne:

Dora är speciell, man blir direkt charmerad utav henne. Hon vill gärna sova så nära som möjligt i sängen och slickar en gärna på handen tills hon har somnat. Hon är en smart tjej som gillar att använda sin nos. Hon testade nosework vilket hon tyckte mycket om. Hon kan dra en del i koppel av ivern,  men blir efter träning allt bättre på det. Hon fungerar med andra hundar, men ska nog helst bo som ensamhund då hon lätt blir avundsjuk om hon inte får all uppmärksamhet av sin människa.  Hon älskar att kasta boll, men leken bör nog begränsas efter en stund eftersom hon kan hålla på länge och får sedan svårare att varva ner igen. Dora är ingen skällig hund utan trivs att bara gå runt i trädgården för sig själv och nosa och blev inte distraherad av grannens barn som leker.

Tidigare info: 

Dora hittades tillsammans med Doroteo som nyligen blev adopterad till Tyskland. De båda hundarna kom in tillsammans med sina valpar som nu också blivit adopterade till Tyskland.

Kvar är nu bara fina Dora som letar efter sitt ”föralltidhem” . Hon är en glad och rolig tjej som älskar människor och är en lekfull kompis till andra hundar på sheltret. Hon är en social hund som även känner sig trygg i sitt eget sällskap.

Dora  är en underbart tillgiven och följsam hund, läraktig, orädd och klok.