Kön: Hane
Född: 2019
Mankhöjd: 52 cm
Hundhem: El Hocico

Status: Söker hem
Kategori: Mellan

Beskrivning

Eric bodde tidigare i en familj där han fick spendera största delen av tiden instängd i ett eget rum. Familjen hade skaffat honom som valp och tröttnat när han växt till sig, vilket tyvärr är  vanligt förekommande i Spanien.

Vid endast ett års ålder tog deras tålamod slut och Eric fick då en nådatid på fjorton dagar på ett zoonosis i Murcia, ett ”kill shelter”, men hade turen att bli räddad i tid  av en volontär på El Hocico.

Eric, som hitintills aldrig levt med andra hundar, visste inte alls hur han skulle samleva med dem och fick till en början bo och vara för sig själv. Men Miguel ,som jobbar med hundar och själv har en duktig terapihund, började då jobba med honom och efter träningstiden  tycker Eric att  det är riktigt roligt. Fast mest av allt älskar han nog  barn. Förmodligen hade de barn i familjen han levde i för när skolklasser kommer förbi för att umgås med hundarna är det alltid Eric som får mest uppmärksamhet.

Till Eric söker vi dock ett hem utan andra hundar då Eric bara är van med just sin flock. Vi förmedlar enbart PPP-hundar (bull/muskel/kamphundar) till hem med god kunskap om rasen. Ej till förstagångsägare, personer under 25 år eller till familjer med småbarn. De är helt underbara, starka och aktiva hundar, men kräver en stabil och erfaren hundförare.