Kön: Hane
Född: 01/05/20
Mankhöjd: 70 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Det var något med José när jag först såg honom… Något i hans blick som gjorde att jag  direkt blev förälskad i honom. Man undrar ibland vem som kan göra något så obegripligt ondskefullt att överge en hund åt sitt öde ute på landsbygden, men det var precis det som hänt honom.

José hittades i staden Cieza, dit han tagit sig efter en lång vandring. Han var väldigt mager och mådde inte alls bra,  men det gick inte att fånga in honom då han var så rädd. Men det fanns en bar som José ibland försökte tigga mat ifrån och en dag fanns några brandmän där som hjälpte till att fånga in honom. Då han inte var i skick att flyttas direkt till sheltret fick José till en början komma till ett jourhem där han kunde återhämta sig.

Idag mår José mycket bättre sig och bor nu på Parraga där han springer glatt tillsammans med de andra hundarna. Han är av rasen podenco och har därför en del jaktgener i sig, så får han syn på en kanin på andra sidan staketet står han gärna där och spanar.

Han är social med människor och volontärer som har en mjuk och lugn framtoning, springande barn kan han bli lite skrämd av och ska därför inte bo ihop med barn. Men ett lugnare liv i en mindre stad hade passat honom perfekt.