Kön: Hane
Född: 2012 jan
Mankhöjd: 63 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Leo har bott hela sitt liv på hägnet, men är trots det en underbar hund med mycket karisma som älskar volontärerna på hägnet. Han hittades för många år sedan, lämnad i området kring sheltret, smutsig och full med ohyra. Efter ett snabbt bad insåg man hur härlig denna hund var, men Parraga hade redan flera stora hundar som de inte lyckats med att hitta hem till så Leos framtid såg inte ljus ut. Åren gick och Parraga fick flera utländska samarbetsparners bland annat Amigos Mios och idag är Leo ensam kvar av dem och frisk nog till att få resa. Vi vill så gärna ge Leo ett par fina år på soffan, i ett hem som kelar med honom och tar honom på promenader i vår fina natur.

Leo får följa med på äventyr med Miguel, som är en av volontärerna på hägnet. Han får ibland bo i hans lägenhet, där han leker med Carla, Miguels egna hund. Tillsammans åker de även till stranden där Leo får bada, något han älskar.

Han älskar verkligen människor och är en smart hund. Leos kommer bäst överens med tikar, då han bott många år tillsammans med dem. Dominanta hanar orkar han inte med och säger då ifrån. Även barn tycker han mycket om, då han älskar att bli klappad. Jag har själv spenderat många timmar, bara liggandes bredvid Leo och klappat hans mage och som han njuter.

Har du en mysig soffa? Kärlek till hundar i ditt hjärta? Gillar du promenader i friska luften? Då har du nog allt det som Leo skulle skriva att han önskade i en kontaktannons bara han visste hur man gjorde. Vi vet i alla fall att den som får blicka in i dessa vackra och uttrycksfulla ögonen varje dag är en lyckans ost!​