Kön: Tik
Född: 2017 augusti
Mankhöjd: 33 cm
Hundhem:

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Linda kom till Sverige i januari och behöver nu omplaceras eftersom husse drabbats av plötslig sjukdom:

Lindas många positiva sidor är att hon är en jättesöt och härlig hund som alltid är lekfull och på alerten,  hon gillar verkligen att vara med sin familj överallt.

Hon är rumsren och går fint i koppel,  hon älskar att busa och släppa loss. Glädjerus uppkommer ofta och livet är då som bäst.

Linda tycker om att undersöka saker och gillar katter. Hon låter dem vara ifred för det mesta, men ibland tar hennes iver och lekfullhet över.
Hon är snabblärd och uppmärksam samt leker gärna med mindre hundar. Är bra med lite större barn, mindre barn vet vi inte.
Linda ställer sällan till med problem och är väldigt lugn för det mesta. Går och bada, borsta och föna utan problem

Lindas mindre bra sidor,  som högst troligt beror på att hon knappt hunnit ” landa” hemma hos sin familj förrän familjen drabbades av akut sjukdom och hon då började känna av mycket oro och stress. Vi i föreningen tror att detta kommer försvinna med en lugn och stabil person som ger henne tid att varva ner igen.

Hon har svårt för större hundar och även alltför många hundar gör henne osäker och då söker hon skydd. Hon känner sig otrygg med att bli lämnad ensam även för kortare stunder och har också visat ett visst resursförsvar  ibland vid matskålen.
Linda har även en stark jaktinstinkt,  vilket en ny ägare behöver vara medveten om.

Info från Spanien:

Linda är det sötaste vi sett på länge… som  en liten pälsboll kommer hon flygande när hon får ögonkontakt med oss människor.

Hon kan verkligen bli en perfekt familjehund eftersom hon passar bra ihop med barn i de flesta åldrar. Hon beskrivs som en glad och lekfull tjej och hon tycker om att gå på härliga promenader.

Linda hittades mitt i centrala Murcia och mycket mer än så vet vi inte eftersom hon saknade chipmärkning, hennes ålder är uppskattad av veterinär. Hon har en tjock päls som kräver genomborstning och hon påminner om rasen Corgi i sin kroppsform.