Kön: Hane
Född: 25-03-2021
Mankhöjd: 65 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Mario är en mastin som kom till Parraga vid fyra månaders ålder. Han hittades  ensam i en närliggande stad och skulle egentligen först skickas till ett annat shelter för stora hundar , men då det precis hade haft ett utbrott utav det allvarliga  parvoviruset , så hamnade han istället på Parraga.

Jag träffade Mario första gången när han var nyanländ  och redan då var han en lugn och cool kille som fann sig väl till rätta med omgivande hundar och tillvaron på hundhemmet. När jag sedan träffade honom igen vid sju månaders ålder hade han förstås vuxit något på höjden men annars var han fortfarande precis  lika lugn och trygg i sig själv.  Han leker förstås ibland med de andra hundarna, men gillar främst att lunka runt på hägnet och lägga sig på olika platser och bara ta in sin omgivning.

Hans personlighet  stämmer väl överens på rasbeskrivningen som en vaktande vallhund. Rasen  är tålig, modig, stolt och tillgiven sin familj med en vaktinstinkt och självständighet som gör att Mario lämpar sig bäst hos en ansvarsfull ägare med kunskap och hunderfarenhet.