Kön: Hane
Född: 2018 januari
Mankhöjd: 53 cm
Hundhem: Uddevalla

Status: Adopterad
Kategori: Mellan

Beskrivning

Pipo, som nu lyssnar till namnet Mio, bodde sin första tid i livet på hundhemmet Parraga som är beläget utanför staden Murcia i Spanien. Där träffade en av våra medarbetare honom och föll pladask för hans mjuka, kärleksfulla personlighet.

Han slängde sig alltid på rygg för att få kel och klapp och traskade efter henne hack i häl utan att ägna en blick åt de andra lösa hundarna som sprang runtomkring honom och han lyckades därmed charma till sig en flygbiljett till Sverige.

Uppdatering Januari 2020.

Pipo söker ett kärleksfullt och hundvant hem. Du bor med fördel utanför stora staden och gärna med en inhägnad tomt som han kan få kalla sin. Självklart har du ett mjukt handlag med hund och en modern syn på hundträning.

Du ser din hund som en självklar del i familjen och försöker därför minimera ensamtiden för hunden så mycket som möjligt. Denna rara guldklimp vill inget hellre än att hitta sin nya husse och/eller matte och han längtar efter en varm famn att mysa i. Pipo är en hund som söker tryggheten hos människor men  bor gärna ihop  med någon lugn och trygg hundkamrat i hans egen storlek. Pipo bor nu i ett jourhem i Trollhättan där han lever i en flock med andra hundar och det fungerar bra.  

Pipo har jaktinstinkt och kan därför inte bo med katt eller gå okopplad utanför inhägnat område,  men i övrigt är han en mycket trevlig hund och han bara längtar efter sitt nya hem.