Kön: Hane
Född: 2014 januari
Mankhöjd: 35 cm
Hundhem: Parraga

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

“Uppdatering från jourhemmet i Mora i januari-21”

* Rookie väger ca 8 kg och är en glad och en aktiv kille som skulle trivs med en likasinnad ägare som trivs i skog och mark samt är intresserad av att träna lydnad, agility eller annan lämplig aktivitet tillsammans med en följsam, godis-och träningsmotiverad terrier.

Han resursvaktar sin mat om de andra hundarna kommer för nära genom att morra, men visar också respekt och är språksäker i sin hemmaflock. Rookie leker tufft och gärna samt är MYCKET verbal under lek, vilket också är en rastypisk egenskap.

Han går bra i koppel och är lätt att korrigera, han lyssnar då direkt. Rookie är dock lite osäker på folk i trapphuset och reagerar genom att skälla till, morra och resa ragg, samma reaktion som på smällandet vid nyår, men det går att arbeta bort.

Accepterar att vara själv tillsammans med sin flock, men uppskattar det ändå inte så han är i behov av mer ensamhetsträning.

Rookie vill vara nära men går undan när han vill vara ifred och vill i likhet med de flesta hundar inte bli störd när han sover, han gör då sin röst hörd. Han har inga problem alls vid hantering eller kloklippning.

Han är inte särskilt glad i enbart torrfoder, men äter bättre när den är lite blötlagd innan servering.

Han är totalt ointresserad av barn så för allas bästa bör han därför bo i en familj utan barn och med fördel som ensamhund eller ev ihop med annan liten språksäker hund.

Rookie finns att träffa i sitt jourhem som gärna svarar på frågor. Låt er inte avskräckas av hans beskrivning för han är ingen “svår” hund men har mycket personlighet. Kan ändå vara en fördel för hans nya ägare att ha lite tidigare hundvana och erfarenhet av terrierrasen.

“Tidigare info från hundhemmet i Spanien”

Rookie är en något äldre Jack Russelkorsning som fortfarande har mycket att ge sin ägare. Han studsar och hoppar och har blivit Parragas egen lilla clown. Han är en alert, aktiv, positiv och intelligent hund med stor personlighet. Som alla terriers så behöver Rookie både fysisk aktivitet och intellektuell stimulans för att må bra.

Dessa hundar används fortfarande ofta som gryt-eller jakthundar, men även för andra uppgifter, t ex för spårning. De är också mycket uppskattade som vanliga sällskapshundar då de är mycket sociala och sällskapliga. Rookie ska INTE bo med katt då han visar alltför stort intresse för att jaga dem, men uppskattar lek och  gemenskap med andra hundar i rastgården. Han bor även ihop med andra hundar.

Som den rastypiska hund Rookie är så vill han vara först på plats när det händer något, som vid mitt besök på hundhemmet. Han har lätt för att lära olika tricks och konster när han får känna sig duktig och får en uppgift.

Den som adopterar Rookie får en garanterat rolig och vänlig samt trofast vän i vått och torrt! Han finns att träffa i sitt jourhem i Mora.