Kön: Hane
Född: 2012
Mankhöjd: 40 cm
Hundhem: Ägaren i Malmö

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

ROY omplaceras av sin matte av privata skäl som inte beror på hunden och Amigos Mios  förmedlar via intresseanmälan kontaktuppgifterna vidare till hans ägare. Överlåtelsekostnad bestäms sedan mellan dessa parter. Läs nedan mattes utförlig beskrivning av sin hund:

Roy – den försiktige charmören

Mild, lugn, nyfiken liten kille på  9,5 kg och ca 40 cm i mankhöjd. Soldyrkande livsnjutare. Charmar alla han träffar genom att tassa fram, lägga sig på rygg och vända upp den prickiga magen. Är lite reserverad men knyter ändå snabbt an till milda lugna människor, men tycker att små barn (upp till ca 5 år) är läskiga. Äldre barn är ok och till och med lite spännande…

Har träffat hästar, kor, får, höns, och är försiktigt nyfiken till alla djur. Låter kaniner, änder och andra smådjur vara ifred. Det enda han har svårt att motstå är sorken, men sen sorken bet tillbaka så har intresset svalnat något.

Älskar att springa lös i skog och mark och följer gärna med på både vandrings- och cykelturer. 

Stor vana av hundmöten, varit mycket lös på Malmös alla hundfält. Fungerar utmärkt med andra hundar och blomstrar när han får vara del av en flock.  

Går fint i koppel såväl som lös. Håller sig alltid i närheten, drar inte, mycket lyhörd.

Kallades för “tjuren Ferdinand” på hunddagis vilket beskriver hans roll i en flock väl. Är gärna med på ett hörn och leker fint, men håller sig helst i utkanten av klungan när det blir för stojigt och drar sig gärna undan för lite observation och vila innan han ger sig in i leken igen. 

Stort tålamod med valpar, lite rädd för stora hundar med hög energi men piper till och meddelar att det blir för mycket. Söker sig till matte när det blir för läskigt och när han behöver stöd eller hjälp.

Van vid bil-, cykel-, båt-, buss- och tåg men blir stressad när det blir för mycket folk, bagage och fötter. Då vill han gärna komma upp i knät. 

Van vid stadstrafik, går fint på trottoar och övergångsställen. Kan bli lite rädd för motorcyklar, skateboardåkare, rullskidåkare eller höga ljud. Då backar han en bit och ställer sig nära matte.  

Roy blir lätt skrämd av hastiga, oberäkneliga rörelser och ljud. Då drar han sig undan och ställer sig nära matte. . Skäller oerhört sällan, muttrar lite om han hör någon i trappan eller om någonting närmar sig när vi “slagit läger” utomhus. 

Morgonslö – tar väldigt gärna sovmorgon. Kvällstrött – sista turen får gärna vara kort. Väldigt kelig och kärleksfull. Vill gärna ligga nära, sitta i knät, är generös med pussarna. Drar sig sedan undan till mattes huvudkudde när det är dags för vila. 

Uppskattar att spåra, och göra annan hjärngympa. Väldigt intelligent och löser snabbt hundpussel, labyrinter osv. 

Sammanfattningsvis är Roy en alldeles ljuvlig hund. En mild hund, social hund som gärna vill mysa inomhus och vara aktiv utomhus. Skulle trivas perfekt hos en lugn, stöttande person/er med stort tålamod, gärna tillsammans med andra hundar och närhet till skog och mark.