Kön: Tik
Född: 2022 nov
Mankhöjd: 28 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Söker hem
Kategori: Små

Beskrivning

Shakira tillhörde en kvinna som hade för många hundar. Lynn på Rovers Rescues har varit där en gång förut och hämtat hundar och då lovade kvinnan att hon skulle kastrera sin tik.

Hon höll inte sitt löfte och nyligen fick Lynn ett samtal från en granne till kvinnan som igen slog larm om hundar i misär. Lynn åkte dit igen och mycket riktigt, kvinnans tik hade sen sist fått ännu en oönskad kull. Alla andra hundar utom Shakira ”bodde” på en liten innergård, skygga och utan mänsklig kontakt. Kvinnan var dock fäst vid Shakira, så hon fick bo med henne inomhus.

Lynn tog tillsammans med ett annat shelter över alla hennes hundar, inklusive Shakira så hon skulle kunna bli kastrerad. Hon tog hem Shakira till sig och då hon var van att bo inne fick hon flytta upp till Lynns eget hus och hennes hundar.

Shakira anpassade sig snabbt till den nya miljön och  leker glatt med både Lynn och de andra hundarna. Hon visar tydligt när hon vill gå ut så ännu har det inte skett några olyckor inomhus.

Hon är en liten hund som väger strax under 5 kg. Shakira är social till sin natur och vi tror hon kommer bli en kär familjemedlem  i sitt ”föralltid” hem.