Kön: Hane
Född: 17-06-2021
Mankhöjd: 22 cm
Hundhem: Rovers Rescue

Status: Adopterad
Kategori: Adopterade hundar

Beskrivning

Taco är en mycket liten chihuahua, vilket kan tyckas vara  mycket ” gulligt ” men skenet bedrar för han är också en tuffing med  gott självförtroende. Han gillar kel och mys, men också  fart och fläkt  både ute och inne. Han älskar att springa och busa med de andra hundarna och då är hans uthållighet imponerande stor.

Taco är mycket trygg till sin natur och det skall mycket till för att han skall bli rädd, inte ens den stora katten Clarence skrämmer honom nämnvärt.

Han älskar att ligga i någons knä, oavsett vems så vill Taco vara nära och sova i kroppsvärmen. Han är något osäker när det kommer nya människor på besök och han behöver då någon minut på sig att först berätta det för omvärlden, men sedan är besökaren hans bästa vän i hela världen.

Till Taco söker vi ett eget hem som har vana och kunskap av denna ras och vet att de, sin litenhet till trots, ibland kan vara för modiga för sitt eget bästa.

Taco ser helst att andra hundar/ djur håller sig på behörigt avstånd då han vill ha all  uppmärksamhet själv. Han passar därför bäst som ensamhund eftersom detta beteende annars lätt kan leda till dagliga konflikter.